Artistes que han influït a Vicenç Vacca


MARCEL DUCHAMP

Va nèixer a Blainville-Crevon, el 28 de juliol de 1887.
Va ser un pintor i escultor francès, creador del ready-made.
Després d'una llarga carrera artística va morir a Neuilly-sur-Seine el 2 d'octubre de 1968.

Duchamp és un artista que va revolucionar la concepció de l'art al Segle XX. La seva obra és heterogènica i complexa i seria irreductible a un únic moviment artístic, ja que la seva obra travessa les més diverses avantguardes de principis de segle, com el futurisme, el cubisme, dadaisme i surrealisme.

En el 1912 va presentar el seu despollat baixant per una escala.
En el 1913 va iniciar els seus estudis preparatoris per a la obra el gran vidrio, o la novia desnuda por sus pretendientes.




JORDI BENITO I VERANGUER

Va neixer a Granollers el 1951 i va morir a Barcelona el 2008.
Fou un artista espanyol, va estudiar arquitectura tècnica a Barcelona i va iniciar-se en la pintura amb obres pròximes al art povera. Després va pasar-se a l'art conceptual. fent happenings i environments, com Descoberta Fregoli (1972).
Va desenvolupar accions a mig camí entre el body art i l'espectacle teatral.
Des de la segona meitat dels anys 1980 va decantar-se per les instal·lacions (Malson, els llits de la mort (1976) i va portar a terme accions multidisciplinaries.
Va morir a Barcelona el 9 de decembre de 2008, víctima d'una llarga enfermetat.



BRUCE NAUMAN

Va nèixer el 6 de decembre del 1941, a Fort Wayne, Indiana, EE.UU). La seva obra constitueix una gran varietat de mitjans, com l'escultura, la fotografia, video, dibuix i performance.
Nauman va estudiar matemàtiques i fñisica a l'universitat de Wisconsin-Madinson i arta a l'universitat de California, Davis. En els anys 1980 va traslladar-se a Mèxic.
Gran part del seu treball es caracteritza per un interés en el llenguatge i en la capacitat.
En el 1990 va rebre el Premi Max Beckmann.
En el 2004 va expossar la seva obra Raw Materials en Tate Modern, Londres.

JOHN CAGE

Va nèixer a Los Angeles, el 5 de setembre de 1912, va morir a Nova York, el 12 d'Agost de 1992.
Va ser compositor i instrumentalista.
És el primer que va fer música electrónica, aleatoria, i que utilitazava els instruments musicals tradicionals d'una manera diferent, no de la tipica manera estandar.
Va ser el compositor més influent del segle XXI, i una de les principals figures de l'avantguarda de la post-guerra.
També va tenir un paper important en el desenvolupament de la dansa moderna.
Es va cassar amb Merce Cunningham, que va ser la seva parella fins al dia de la seva mort.



JOSEPH BEUYS

Joseph Beuys va nèixer el 12 de maig de 1921 a Krefeld, Alemanya i va morir el 23 de gener de 1986. Va ser un artista alemany dedicat a l'escultura, i la instal·lació, es prodigà com a dibuixant i son célebres les seves performances. Beuys aportà la idea d'una "escultura social", i defensà un art amb implicacions polítiques i preocupacions ecològiques. La seva intervenció a Documenta 7 a Kassel va consistir en plantar 7000 roures amb un marcador de basalt en cadascún d'ells. Beuys va fer també una defensa del potencial curatiu de l'art i del poder universal de la creativitat humana. En un marc estètic més ampli el seu treball s'inscriu en certa tradició hereva del romanticisme alemany.
Va ser professor a l'escola de Dusseldorf, molt influent i compromès. Entre els seus alumnes hi trobem Jörg Immendorf, Blinky Palermo, Anselm Kiefer i Imi Knoebel.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada