MARISCAL

Javier Mariscal, va nèixer a Valencia el 1950, és un dissenyador i artista la tasca del qual ha cobert una àmplia gamma de mitjans, que van des de la pintura i l'escultura al disseny d'interiors i paisatgisme.
Ha estat vivint i treballant a Barcelona. El seu llenguatge és sintètic, amb pocs traços i molta expressivitat. Va començar a estudiar disseny a l'`Escola Elisava de Barcelona, que aviat va deixar per tal de poder aprendre directament del seu ambient i seguir els seus propis impulsos creatius. Els seus primers passos van ser en el món del còmic underground, una tasca que combinà amb la il·lustració, l'escultura, el disseny gràfic i el disseny d'interiors.

La fama internacional li va arribar en el 1989, quant va crear el Cobi, mascota escollida per als jocs olimpics de Barcelona al 1992.
Més tard també va crear una sèrie de dibuixos animats: La troupe d'en Cobi. On també apareixien altres personatges similars com la Pettra, mascota femenina per els joc paralímpics.

Va obrir l'Estudi Mariscal el 1989 i ha col·laborat en diversos projectes amb els dissenyadors i arquitectes com Arata Isozaki, Alfredo Arribas, Fernando Sales, Fernando Amat i Pepe Cortés.


Mariscal a la pedrera

El passat divendres 19 de novembre, vam anar a visitar aquesta exposició.
A la pedrera, trobem l'exposició Mariscal. El dibuixant ha omplert les sales repasant els seus 22 anys d'activitat en el seu estudi. Apareixen multitud d'objectes, cartells, escultures i peces audiovisuals plenes de color.
A l'entrada i començament d'aquesta visita, trobem un passadís compost per 1.500 dibuixos que penjen del sostres i crean com una mena de túnel, el propi artísta va citar que sembla "un túnel rentacotxes".
Després també trobem el disseny de diverses tipografies molt originals, diversos cartells publicitaris, boses de marques que també han dissenyat..
En una de les sales apareix el Cobi, personatge que com he explicat abans va crear-lo per les olimpiades de Barcelona del 1992.
També varem poder veure petits fragment d'una pel·lícula que han creat Fernando Trueba i Mariscal junts. És una història plena de música ambientada a l'Havana que arribarà al cinema en els pròxims mesos. "Són 90 minuts de la peça més maca que a la vostra vida heu vist", ha assegurat el dissenyador.
Mariscal ha creat expressament per a l'exposició una obra de cinc metres anomenada 'Alegria' que serà al passeig de Gràcia mentre duri l'exposició, fins al 30 de gener.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada